یکی از مشاغل پر خطر و پر زحمت در ایران ، شغل کشاورزی می باشد که محصولات کشاورزی ثمره ماهها تلاش و زحمت کشاورزان هستند. محصولات کشاورزی همیشه در معرض خطر سرما و گرماهای شدید ، آفت ها ، سیل و یا خشک سالی قرار دارند که شرایط را برای کشاورزان عزیز سخت خواهد کرد .
شاید این مطلب برای شما مفید باشد: بیمه مسئولیت چیست؟
در ابتدا پوشش بیمه کشاورزی فقط محدود به محصولات کشاورزی، زراعی و باغی بود؛ اما اکنون محصولاتی مانند: دام، زنبور عسل، کرم ابریشم، آبزیان پرورشی، طرحهای جنگلداری، مرتعداری و آبخیزداری هم تحت پوشش قرار میگیرند.
در حالت کلی، ۱۵۷ محصول دامی و شیلاتی را میتوان با بیمه محصولات کشاورزی بیمه کرد. همچنین حوادث تحت پوشش این بیمه شامل: تگرگ، طوفان، خشکسالی، زمین لرزه، سیل، سرمازدگی، یخبندان، آتش سوزی، صاعقه، آفات و امراض نباتی عمومی و قرنطینهای و امراض حیوانی هستند. به عبارتی باید گفت که بیمه محصولات کشاورزی، هم برای کشاورزان و هم افراد فعال در دیگر حوزههای مرتبط، قابل استفاده و خریداری است.
صندوق بیمه کشاورزی، با هدف ارائه خدمات راحت تر و دقیق تر به بیمه شدگان صندوق کشاورزی، اقدام به راه اندازی سامانه ای به نام سامانه جامع بیمه کشاورزی، نموده است. این سامانه، بسیاری از خدمات صندوق بیمه کشاورزی را به ذینفعان خود، مانند بیمه شدگان، کشاورزان، صندوق بیمه، کارگزاران بیمه و غیره ارائه می کند.
چگونه محصولات کشاورزی را بیمه کنیم؟
قوانین بیمه محصولات کشاورزي به 3 بخش تقسیم میشود:
- قانون بیمه محصولات در کشاورزی
- قانون الحاق یک تبصره به ماده واحد قانون بیمه محصولات کشاورزي
-قانون اصلاح بیمه برای محصولات کشاورزی مصوب 1362
خدمات، وظایف و اختیارات صندوق بیمه محصولات کشاورزی
وظایف صندوق بیمه محصولات در کشاورزی جبران ضررهای کشاورزان و دامدارانی است که از طریق بلایای طبیعی و یا امراض محصولات و دامهای آنان از بین رفته است.
بیمه محصولات کشاورزي شامل چه مواردی میشود؟
وظایف و اختیارات صندوق
-بررسی فنی مناطق کشور و تحقیق در مورد مختصات اجتماعی، اقتصادی و کشاورزی
-انجام تحقیقات در زمینه روشهای بیمه کشاورزی در دنیا و تطبیق با بیمه محصولات کشاورزي ایران و انجام بهترین نوع بیمه با توجه به بهرهبرداری و هدفها
- مطالعه طرحها و پیشنهاد آن به دولت جهت کاهش خسارت در برابر خطرات و تشویق تولیدکنندگان به عملیات زیربنایی با استفاده از طرحهای به دست آمده به منظور جلوگیری از خطرات و کاهش خسارتها
- انجام عملیات بیمه
-اصلاح آییننامهها و دستورالعملها با توجه به تحقیقات انجام شده
توسعه صندوق و پیشرفت آن با بالابردن سطح معلومات بیمهگذاران با برگزاری کلاسهای آموزشی و سمینارها
- برای جلوگیری از رکود سرمایه صندوق، خرید اوراق قرضه یا اوراق بهادار دولتی یا سرمایهگذاری در طرحهای کشاورزی و صنایع وابسته از طریق بانک کشاورزی
انواع صندوق بیمه محصولات کشاورزی
شرایط بازنشستگی بیمه کشاورزی
یکی دیگر از شرایط بازنشستگی پرداخت 30 سال بیمه است.
برای کاهش ریسک و استرسهای موجود بعد از کشت محصولات و کارهای تولیدی حتماً محصولات خود را بیمه کنید. با بیمه کردن محصولات کشاورزی در صورت حادثه دیدن محصولات بیمه خسارت محصولات را بعد از کارهای کارشناسی به شما پرداخت میکند.
برای بازنشستگی خود حتماً برنامهریزی داشته باشید. با پرداخت مبلغی سالانه بهحساب صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان و عشایر میتوانید از مزایای این صندوق استفاده کنید. مستمری از کار افتادگی و مستمری بازنشستگی میتواند دغدغه آینده شمارا کاهش دهد.